Tuinafval en doorgezeten hoekbanken in een kéér opgehaald

| 19 oktober 2010

Vanaf 1 november kan al het grofvuil van Almere aan de straat worden gezet, bewoners van Almere zijn niet meer verplicht om het vuil gescheiden aan de gemeentereiniging aan te bieden. Witgoed, hoekbanken, hout en puin hoeven niet langer op verschillende tijden worden aangeboden. Al het afval wordt door de reinigingsdienst zelf gescheiden op het afvalperron. De afdelingsmanager van stadsreiniging Almere noemt dit de service van de gemeentereiniging. Voor het afhalen van een hoekbank, tegels, hekjes en fornuizen moet nu nog een afspraak gemaakt worden, straks niet meer. In de nabije toekomst kan slechts met een email of telefoon binnen tien dagen het vuil opgehaald worden. De gemeente heeft met twee proeven in Haven en Buiten besloten, de werkwijze aan te passen. Het scheiden van afval door de gemeente levert meer milieuwinst op, zo hoeft er ook minder afval de verbrandingsoven in. De oude manier van afval ophalen werd als milieuonvriendelijk en klantonvriendelijk ervaren.

Tags: ,

Category: Huis en Tuin

Comments are closed.

Pin It on Pinterest

Share This